Menu Close

3 gode råd til indretning af din stue

plakater til stuen

Stuen er på mange måder husets hjerte. Det er her, du tilbringer de fleste af dine vågne timer i hjemmet, og hvor du tager imod dine gæster. Det er derfor vigtigt, at din stue er et rum, som du holder af at opholde dig i. Stuen skal føles som et varmt og trygt sted, hvor du har lyst til at smide benene op og slappe af. En stue må desuden meget gerne afspejle de personer, der bor i huset. Herunder får du tre gode råd til, hvordan du indretter din stue, så den bliver både hyggelig og personlig. 

Lav en smuk og personlig billedvæg med plakater til stuen 

Det er blevet utroligt moderne med billedvægge i indretningen. Og det er altså med god grund. En billedvæg kan nemlig give en stue et virkelig fedt og personligt udtryk. En billedvæg kan desuden laves på et utal af måder, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du vil lave en billedvæg i din stue, er det en god idé at starte med at udvælge en håndfuld plakater til stuen. Disse plakater til stuen må meget gerne have forskellige størrelser, og de må også gerne være meget forskellige. Så længe du synes, de passer sammen. Du kan enten lave en billedvæg udelukkende med forskellige plakater i rammer. Eller du kan tilføje forskellige andre elementer som familiefotos, et ur eller noget lækkert keramik. Det er som sagt kun fantasien, der sætter grænser her. 

Indret med genbrugsfund 

Hvis du gerne vil have en stue, der ikke ligner noget fra et boligmagasin, kan du med fordel gå på genbrugsjagt. I landets genbrugsbutikker kan du finde mange skønne fund, der kan sætte et personligt præg på indretningen. Her kan du f.eks. finde smukke vaser, gamle lysestager og forskellige skøre pyntegenstande. Når du køber genbrug, er det desuden en fordel at kunne tænke du af boksen. Måske finder du en vase, som har en smuk form, men en grim farve. Det problem kan nemt løses med en dåse spraymaling. 

Skab en nordisk stil med naturlige elementer 

Når du har sat dit personlige præg på stuens indretning med en billedvæg og genbrugsfund, kan du også skrue op for hyggen. En nem måde at skabe mere hygge i din stue er ved at gå efter en nordisk stil. Dette klares nemt ved at inkorporere elementer fra naturen i din indretning. Der er forskellige måder at gøre dette på. Hvis du har hænder skruet rigtigt på, kan du relativt nemt selv skabe unikke møbler til stuen ud af træ. Hvis du finder en flot træstub, kan den laves om til et smukt og unikt sofabord. Det kræver bare det rette værktøj og en god portion kærlighed. Hvis du falder over noget drivtømmer, kan du ligeledes relativt nemt trylle det om til en lampe over spisebordet. Udover træ kan du også med fordel indrette med skind, hvis du ønsker en nordisk stil. Særligt lammeskind kan tilføje et godt skud hygge til din stue, og de kan bruges på mange måder. Prøv f.eks. at lægge et lammeskind i en gammel gyngestol af træ. Du kan også inkludere naturen i plakaterne til stuen og slå to fluer med et smæk.