Menu Close

5 fordele ved bordlamper

fin bordlampe

Det er almindeligt at have en bordlampe på soveværelsets natbord. Det er et element, der går ud over at være en simpel dekoration, da det også er et meget nyttigt møbel, der gør vores daglige liv lettere.

Som et dekorativt element har det mange fordele, da det kan matches med loftslampen for at opnå en flot effekt, og som et praktisk element er der også en masse fordele. Hvis du gerne vil høre noget mere om de fordele der er ved en lampe til bordet, skal du læse med her.

1. Meget praktisk at tænde

Bordlamper er meget bekvemme at betjene, fordi de er fastgjort til et kabel med en kontakt. Hvis du er en af dem, hvis seng dækker for selve stikkontakten, er det en rigtig god idé med en bordlampe. For her kan du nemt tænde for lampen på grund af kontakten på den, og du slipper altså for at rykke rundt på sengen eller andre møbler for at tænde den.

Bordlamper er også meget bekvemme for ældre mennesker, da kontakten på lampen kan placeres tæt nok på sengen, så den er let at nå. Hvis det er nødvendigt, kan kontakten endda placeres oven på sengen.

2. Bordlampen belyser kun et bestemt område

Afhængigt af bordlampens form og design vil lyset skinne på et bestemt område i rummet. Du kan for eksempel få bordlamper, der projicerer lyset nedad og mod loftet, mens det skygger for sengen med lampeskærmen.

Du kan også finde en model, der projicerer lyset udelukkende til siderne og nedad takket være lampeskærmen. Dette gør lampen ideel til læsning, da hvis den er placeret på kanten af​ natbordet, vil den belyse bogen i dine hænder. Det er ideelt for dem, der ønsker at læse lidt, før de sover, eller tjekke nogle dokumenter uden at forstyrre nogen.

Hvis du desuden vender lampen rundt, har du en generel indirekte lyskilde, som gør lampen til et virkelig alsidigt tilbehør.

3. En bordlampe er perfekt, hvis du ikke vil forstyrre den person, der sover ved siden af ​​dig

En af de største fordele ved en lampe til bordet er at have et blødt lys, der kun er rettet mod et bestemt område af sengen. På denne måde, hvis nogen har brug for at stå op om natten og tænde lyset for at få noget fra natbordet i soveværelset, vil de ikke vække nogen.

Dette er fantastisk, når de to medlemmer af et par har forskellige tidsplaner, fordi bordlyset giver lys nok til, at en person kan rejse sig eller gå i seng uden at skulle belyse hele rummet, hvilket ville forstyrre den anden persons søvn.

4. Med en dæmpet pære er bordlampen perfekt til at være tændt hele natten

I nogle tilfælde bruges bordlampen ikke til læsning, men til at belyse rummet blødt. Der er tidspunkter, hvor husets yngste har brug for det, fordi de er bange for mørket. Det er også nyttigt for ældre mennesker, der ikke ønsker at snuble over noget i mørket eller endda at skifte tøj, inden de går i seng.

For optimal effekt i disse tilfælde bør bordlampen have et meget svagt gult lys, der er perfekt til synlighed, men ikke nok til at være irriterende.

5. En bordlampe er et perfekt dekorativt element

En bordlampe er ikke kun praktisk, de kan også være utrolige dekorative. I kombination med loftlamper er de i stand til at skabe en perfekt stemning i ethvert rum, fordi de vil være i perfekt harmoni med møblerne. Der findes et hav af forskellige bordlamper i mange forskellige designs, materialer og størrelser. Så du kan helt sikkert finde en lampe til bordet, der passer helt perfekt ind i dit hjem.