Menu Close

Citrongræs – en frisk og sund ingrediens

citrongræs

Citrongræs er en populær ingrediens i mange madretter verden over. Det har en frisk smag, der passer godt til mange retter, og det er også sundt for dig. Citrongræs indeholder mange gavnlige vitaminer og mineraler, og det kan derfor være en god idé at spise det regelmæssigt.

Citrongræs i maden

Citrongræs kan bruges i mange forskellige madretter. Du kan tilføje det i suppe, salat, gryderet eller i wokretter. Det er en frisk smag, der gør sig godt i mange forskellige retter. Citrongræs passer godt sammen med kylling, fisk, rejer og grøntsager. Citrongræs er ikke kun en frisk smag, der passer godt til maden. Citrongræs er også sundt for dig. Det indeholder mange gavnlige vitaminer og mineraler, som er med til at styrke din krop. Citrongræs indeholder f.eks. A-vitamin, C-vitamin, calcium, jern, magnesium og fosfor.

Hvor vokser citrongræs?

Citrongræs vokser i Sydøstasien, men det kan købes i mange grønthandlere i Danmark. Du kan også købe det i de fleste supermarkeder. Citrongræs er ikke altid så let at finde i grønthandlere, men du kan ofte købe det i supermarkederne. Det er faktisk også muligt at dyrke det selv, derhjemme, enten i vindueskarmen eller i haven. Det kan være en god idé at dyrke det selv, da det er meget sundt, og det er også meget billigt. Du kan med fordel prøve at gro citrongræs i drivhus eller i en vindueskarm. Citrongræs kan købes i mange grønthandlere, men det kan også købes i de fleste supermarkeder. Du kan også købe det i en asiatisk butik. I en asiatisk butik kan du også ofte købe citronskal, som bruges i mange opskrifter. Citrongræs er ikke så dyrt, og det er en god idé at købe det, hvis du vil lave mange eksotiske madretter.

Opskrifter med citrongræs

Der findes mange forskellige opskrifter med citrongræs. Du kan bruge citrongræs i forretter, hovedretter, wokretter, karryretter og meget mere. Nedenfor kan du se nogle forslag til opskrifter med citrongræs.

Thailandsk citrongræs suppe

Du skal bruge: 1 citrongræs 2 løg 2 dåser kokosmælk 2 pakker rejer 1 dåse maizena 1 løg 3 fed hvidløg 1 tsk salt ½ tsk peber ½ tsk ingefær Sådan gør du:

  • Skær rejerne i mindre stykker og steg dem i en gryde (uden olie)
  • Skær citrongræs, løg og hvidløg i mindre stykker og tilsæt det til rejerne
  • Tilsæt kokosmælk, ingefær, salt og peber og lad det simre i 10 minutter
  • Til sidst rør du maizena ud i koldt vand og hælder det i suppen
  • Serveres med: ris 

Kylling i citrongræs 

Du skal bruge: 1 citrongræs 1 løg 3 fed hvidløg 2 kyllingebryster 1 dåse maizena 2 spsk soya 2 spsk karry 1 tsk salt ½ tsk peber Sådan gør du:

  • Skær citrongræs, løg og hvidløg i mindre stykker og steg det i olie på panden
  • Tilsæt kyllingebryst, soya, karry, salt og peber og steg det i 10 minutter
  • Til sidst rør du maizena ud i koldt vand og hælder det i wokret
  • Serveres med: ris eller nudler