Menu Close

Den danske fascination for fjerbolden er ret unik på global plan


Badminton er en besynderlig sport. Endnu mere besynderlig er sporten for udlændige i Vesten. Faktisk er det mere eller mindre kun Danmark, der spiller badminton på virkelig høj plan vest for Asien. Hvorfor vi finder sporten så interessant i Danmark er faktisk lidt af et mysterium.

Angiveligt har det noget at gøre med, at vores lille land har kunnet præstere nogle tidlige virkelig dygtige badmintonspillere, som har dannet vejen for danskerne ned i de små badminton shops.

Badminton i Danmark og Asien

Badminton opstod som så mange sportsgrene i England. Det gamle britiske imperium havde tradition for at finde på lege og spil, som senere skulle blive populære. Det store imperium havde også en stolt tradition for at tage spil og lege, samt madretter og andet kultur og bare give det et britisk stempel.

På samme måde skete det med badminton. Det er dog ikke helt sikkert, at spiller faktisk kommer fra Asien, men der er stærke indicier derom.

I Europa er der dog ikke meget glæde for sportsgrenen, ud over i Danmark. Vi har virkelig taget sporten til os. På nuværende tidspunkt har vi da også en OL og VM vinder, der stadig er meget aktiv og formentlig den bedste spiller i verden.

Hvis du har fået lidt badminton feber af hans præstationer, så klik dig ind på https://sporthouz.dk/. Her finder du alt, hvad en badminton shop skal have, plus det løse.

Så kan det være dig, der skal tage til de store asiatiske turneringer og spille mod de store badminton nationer som Kina, Malaysia, Indonesien og Japan, eller i hvert fald købe det rette udstyr i en badminton shop, så du kan drømme om det.

Fodbold, håndbold og cykling

Godt nok er badminton populært i Danmark, men sporten må dog se sig slået af flere andre sportsgrene. Særligt efter den store og vilde fodboldpræstation, vi fik leveret af landsholdet i sommer, er det klart for enhver, hvad den primære sport er i Danmark.

Ligesom alle andre europæiske lande mere eller mindre er fodbolden også enorm i Danmark. Derfor finder du også altid fodboldudstyr i sports shops, som der tidligere blev linket til.

Ud over fodbold er der selvfølgelig den danske sport håndbold og cykling. Her kan vi faktisk konkurrere med de store nationer, særligt i vores egen sport håndbold.

Det kunne have noget at gøre med, at sporten slet ikke har samme store status i udlandet, som den har i Danmark. Cykling er dog et større mysterium, hvorfor vi kan følge så godt med i feltet, særligt når det går op ad. Der er ikke meget bjergkørselstræning i vores flade land.

Find de næste badminton ketcher billigt

Tilbage til badminton og tilbage til badminton shops. Du skal selvfølgelig ind at finde nogle lækre ketchers og udstyr i en badminton shop, som du kan bruge til at blive den bedste badminton spiller.

Et lille tip til at opnå det er at finde det billigste og bedste udstyr – resten sker i hallen. Find gerne ketchers på tilbud. Særligt i starten kan du ikke mærke meget forskel. Lad værre med at strenge strengene alt for hårdt op – du vil ikke få behov for det i starten. Og find sko og udstyr som passer til komforten ikke nødvendigvis til øjet.