Menu Close

Derfor skal du købe en legetøjsbil til dit barn

map

Julen er snart over os, og det kan være svært at vælge, hvad man skal købe til sit barn. Med det hav af legetøj der er nu, er det næsten helt umuligt at finde ud af hvad man skal købe. Legetøj er desuden ved at blive udkonkurreret af Ipads og mobilspil. Det behøver heldigvis ikke være sådan.

Find noget sjovt legetøj til din børn og de vil blive glade. I stedet for at overveje hvilken slags legetøj du skal købe og i stedet tænk på kvaliteten af det. Vores børn er i kontakt med så meget dårligt plastik. Find noget kvalitetslegetøj, der ikke er lavet af plastik, men andre materialer som for eksempel metal.

Køb for eksempel en legetøjsbil lavet af metal i stedet for plastik. Der er også mange andre grunde til at købe en legetøjsbil, læs dem her.

Få dem væk fra skærmen

Det store problem til alle forældresamtaler er nu, hvordan får vi vores børn væk fra skærmen? Desværre er Ipads og mobilspil dopaminmaskiner designet til at hjernevaske dit barn til altid at ville spille spillet, og det er af den grund, det er svært at hive dem væk fra skærmen. Steve Jobs, skaberen af Ipads, sagde i et interview, at han ikke kunne drømme at give en Ipad til sin datter.

Heldigvis kan man godt få dem væk. Der er metoder. En anerkendt meget banal pædagogisk metode er at distrahere dem med noget andet. For eksempel en legetøjsbil. En legetøjsbil er et godt legetøj, og grundet dens gode hjul, kan man køre rundt med den og aktivere sit barn.

Køb en legetøjsbil til din pige

Der har i mange år været snak om drenge og pige legetøj. Det skal stoppe nu. Køn bliver mere og mere udviskede, og det er ved at være tid til at lære vores børn det fra en tidlig alder. Bryd med kønsstereotyper og køb en legetøjsbil til din pige.

Hvis du køber en legetøjsbil til din datter, forbinder hun ikke biler med noget, kun mænd kan lide og du opdrager hende til at blive et mere nuanceret og balanceret menneske. Du kan også undervise hende i køn ved hjælp af legetøjsbilen. Forklar hende for eksempel om de kønsroller, der har været igennem årene, og hvad der er blevet gjort for vi er der hvor vi er i dag.

Du kan eventuelt brugen den til at forklare hende om, hvordan nogle kvinder stadigvæk ikke kan få lov til at køre i bil.

Brug til undervisning

Du kan også bruge en legetøjsbil som springbræt til at fortælle om forskellige transportmidler. Undervis i forskellige transportmidler og hvordan de omdanner varmeenergi til bevægelsesenergi. På den måde kan du nemt sætte dit barn ind i hvorfor biler bruger benzin og hvorfor det er dårligt for klimaet. Efter det kan du tage på en forfriskende cykeltur med det.