Menu Close

Design dit eget plankebord og indret en rustik spiseplads

plankebord

Rustik indretning er på højeste mode. Det står i stærk kontrast til det minimalistiske og industrielle look, som i mange år har været fremhærskende. Vi vil gerne have varme ind i hjemmet. Varme farver, der gerne suppleres med elementer fra naturen. Naturen er det modsatte af den hektiske hverdag, som mange danske hjem kan nikke genkende til.

Elementer fra naturen minder os om ro og idyl, hvilket er lige præcis den stemning, mange ønsker i deres hjem. De fleste danske familier samles ved spisebordet. Vil du gerne have et hyggeligt og rustikt hjem, der leder tankerne hen på naturen, er det oplagt at indrette med et flot plankebord som centrum. Læs med videre her og få gode indretningstips og inspiration til hvordan du kan designe dit helt eget plankebord.

Design dit helt eget, unikke plankebord

En af de særlige elementer ved et plankebord er, at ingen borde er ens. Hver eneste bord har unikke årer og kendetegn. Desuden kan du designe dit helt eget plankebord. Du udvælger simpelthen hvilke træk og elementer, du ønsker ved dit spisebord, og så bliver det produceret af dygtige snedkere, så det passer til lige præcis dit hjem og dine ønsker. Du kan designe dit eget plankebord her: https://traefolk.dk/kategori/plankebord/

plankebord

Sådan designer du dit eget plankebord

Når du skal have designet dit eget plankebord, foregår det over tre etaper, som du skal tage stilling til:

  • Valg af bordben
  • Valg af træsort og olie
  • Angiv de ønskede mål på bordet

Først og fremmest skal du bestemme dig for typen af bordben. Disse kan enten være designet i træ eller metal. Bordben af træ supplerer bordet pænt på en lidt mindre fremtrædende måde, hvorimod bordben af metal fremhæver noget ekstra rustikt ved bordet. Du kan både vælge ben med kryds eller lige ben. Tænk også over det samlede udtryk, for ikke at nævne spisestuens størrelse. Brede bordben kan få bordet til at virke tungere i rummet, hvorimod smalle bordben tilføjer et mere let udtryk.

De mest populære typer af træ er valnøddetræ og egetræ. Nogle vælger dog også deres plankebord i ask. Når du skal vælge olie, skal du også have det samlede udtryk i tankerne. En lys olie giver bordet et udtryk, der falder meget godt i stil med den nordiske stil, hvor der er et strejf af minimalisme. Naturolie giver træet et lidt mere råt look. Disse to typer af olie egner sig godt til lysere træsorter, såsom egetræ. Den mørke olie egner sig godt til måde valnøddetræ og egetræ. Egetræ vil her få et meget råt look. Valnøddetræ vil få det varme, rustikke udtryk.

Indretningsfif til den rustikke spiseplads

Vælg gerne nogle stole i neutrale farver, der komplimenterer dit spisebord på en god måde. Her kan stole i sort eksempelvis være et flot valg. Tilføj så et lammeskind på sæderne, der passer godt til både bordet og stolene samt nogle hyggelige fyrfadslys på bordet. Derved får du den perfekte hyggekrog, der kan danne rammer om familiens mange hyggelige måltider.