Menu Close

Din fisketur bliver sjovere hvis du har det rette fiskegrej

fiskegrej

En del, og faktisk en vigtig del, af at være lystfisker, er at have det gode fiskegrej. Det hele bliver bare sjovere, når du har styr på dit grej. Og du får jo faktisk også bedre mulighed for at få fanget den store fisk

Din fiskestang

Der er mange ting, der skal være styr på, når du skal fiske og have en god oplevelse med det. Det helt basale er dog en fiskestang. Uden en fiskestang er det virkelig svært at komme videre med sit projekt om en fisketur. Du skal dog finde ud af hvilken slags fiskestang, det er du har behov for. Der findes nemlig rigtig mange modeller,  mange forskellige størrelser. Du skal gøre sig det klart, hvilket behov du har, og så få rådgivning, evt. via https://www.topgrej.dk omkring hvad præcis det er som du har behov for.

fiskegrej

Fiskehjul

Du kan ikke fiske uden et fiskehjul på din fiskestang. Og det kan betale sig at investere i et af god kvalitet, så du får en bedre oplevelse med dit fiskeri. Desuden skal du finde et fiskehjul, der er designet til den form for fiskeri, som du gerne vil udføre. Du skal tænke over om det er det lange kast, du vil lave og hvilken størrelse fisk du forventer at fange.

Waders til at stå i vandet

Langs den dansk kyst er der rigtig mange steder, hvor det er muligt at stå ude i vandet og fiske. På den måde bliver man virkelig en del af naturen, og kan nyde en fantastisk ro. Men det kræver et sæt waders. Altså vandtætte bukser, så du kan holde dig tør og varm i mange timer. Wader findes i en række udgaver, i en række forskellige materialer og altså i en række prisklasser, så du kan finde et par, deres perfekt til dit behov.

Knive kan du ikke undvære

Det er ekstremt vigtigt, faktisk uundværligt, at have en, eller flere, gode knive, til brug på din fisketur. Du skal kunne rense fisken og evt. filletere den, og til dette er knive lave specielt til formålet helt sikkert den bedste løsning.

Fangstnet til din træning

Til at få hevet fisken det sidste stykke i land, er det en god ide at have et fangstnet med på turen. Nettet kan lige hjælpe dig med at få kontrol over fisken. Men det er vigtigt, at det passer til den størrelse af fisk, som du forventer at fange. Det er så surt at miste sin fisk på grund af at du ikke har det rigtige net.

Alt det andet

Men der er selvfølgelig rigtig meget andet, som du kan investere for at stå stærkere, når du skal på fisketur. Du skal have tasker eller kasser til alt dit grej, eller måske kan du nøjes med en vest, og du skal have ordentlig undertøj, ekstra linier og udstyr til at håndtere linierne og rigtigt meget andet. Det er en vigtig del af af fiskeri at have udstyret i orden, så bliver det bare så meget sjovere.