Menu Close

En elektriker bør ikke undervurderes

Elektriker hvidovre

En elektriker kan gøre en verden af forskel for dit hjem eller virksomhed. Deres færdigheder og viden om elinstallationer og -systemer er uvurderlige, især når det kommer til at forebygge brande og sikre, at strømmen fortsat flyder. En lokal elektriker er også super vigtigt. En god personlig relation er svær at sætte pris på. Der kan være akut brug for hjælp, og så er det godt at hjælpen ikke er længere end et stenkast væk. Du kan finde din elektriker her hos https://reel-installation.dk/ og så er du sikret en god elektriker. De udfører højkvalitets el eftersyn, opsætter el tavler eller hvad nu du eller dit firma har brug for. Det vigtigste er at de er autoriserede og de er hjælpsomme.

Sådan bliver du elektriker

Hvis du overvejer at blive elektriker, skal du sørge for at have en god forståelse af el-teknik. Eller ihvertfald bare synes det er spændende, men man lærer det meste under uddannelsen. Du bør også være god til at løse problemer og tænke kreativt for at finde nye løsninger. Der er mange forskellige veje man kan gå som elektriker, og man kan snildt specialisere sig indenfor et nidkært emne eller fag. En uddannelse som elektriker tager typisk 3-4 år, hvoraf de første 2 år er på et grundforløb, der giver dig et solidt fundament at bygge videre på. De sidste 2 år af din uddannelse foregår på en elektrikeruddannelse, hvor du lærer alt om elinstallationer og -systemer. Du vil også få praktisk erfaring når du er ude som lærling, her vil du blandet også få lærlinge løn. Elektriker uddannelsen gør også brug af den traditionelle læringsform med et mester- og lærlings forhold. Her har du en som guider dig igennem forløbet og er personlig med dig. Du har ikke flere forskellige lærere, som der dårligt kan huske dit navn. De arbejder sammen med dig, og lærer dig hvordan du skal gøre tingene. Dette er en ældgammel læringsmetode som altid har eksisteret.

Der er gode penge og arbejde at hente som elektriker.

Det er en god idé at have et job som elektriker, da det giver dig mulighed for at få praktisk erfaring. Du arbejder med hænderne og er fysisk aktiv hver dag. Det er ikke dit typiske skrivebordsjob, du er ude i felten og bruger kroppen. Du starter som lærling, hvilket ofte er en fordel, her får du et godt kendskab til kunder og får en god omgangskreds igennem dit arbejde. Et lærlingejob er dog ikke altid nemt at finde, og det kræver ofte, at du har en forbindelse til en elektriker. Når det så er sagt, så er der akut behov for flere håndværkere, og i takt med at verden bliver mere digitaliseret og alle bruger el apparater, så er det næppe et arbejde hvor man bliver arbejdsløs. Faktisk er der virkelig lav %-del af elektrikere som der er arbejdsløse. En elektriker kan nemlig rigtig mange ting, og man plejer at sige de har hænderne godt skruet på – da de skal arbejde med en masse forskellige former for materiale og har en solid og grundig teknisk viden.