Menu Close

Et hjem med kat

kattebakke

Hvis du har haft kat, ved du, at det er et helt fantastisk kæledyr at have. Hvis du ikke har prøvet det før, men gerne vil, er der et par ting, som du skal have forberedt, når din nye rumbo kommer hjem. Der skal nemlig være styr på legetøj, kattebakke og mad- og vand skåle, så din kat intet mangler.

Et skønt kæledyr

Katte er en af de allermest udbredte kæledyr i Danmark, og det er da også med god grund. De søde små pelsklumper er fyldt med personlighed, som gør enhver kat helt unik. Nogle katte er ekstremt kælne, og kan stort set ikke komme for tæt på sin ejer, imens andre er meget mere selvstændige. Nogle snakker meget, nogle miaver næsten ikke, nogle er sprængfyldt med energi, mens andre foretrækker at dovne. Katte er skønne at have, og hvis du har en kat, er du garanteret et smil på læben hver dag.

kattebakke

Kradsetræ til kløerne

Katte har naturligt et behov for at hvæsse kløer. Nogle tror, de gør det for at slide på deres kløer, så de ikke bliver for lange, men det er faktisk mest af alt for at afmærke deres territorie. En kat ved nemlig godt, hvor den hører til, og det er blandt andet også derfor, at katte kan få lov til at færdes frit udenfor, imens hunden for det meste skal have en indhegnet have. Hvis du gerne vil undgå, at katten bruger sofaen eller tapetet til at hvæsse kløer i, kan du købe dem et kradsetræ til formålet. Det behøver ikke at være stort eller fylde meget; det skal bare være til stede.

Kattebakke skal til

Ligesom alle andre dyr, så skal katte på toilettet engang imellem. De kan godt gøre det udenfor, men det er ikke nogen hemmelighed, at katte godt kan være dovne. Hvis de har muligheden indenfor, kan de nemlig godt finde på at bruge den, og derfor skal der altså en kattebakke til. En kattebakke er endnu mere nødvendigt i et land som Danmark, hvor jorden kan blive frossen om vinteren. Hvis katten ikke kan grave i jorden, har den nemlig ikke lyst til at gå på toilet der. Men der er jo kattegrus i kattebakken, så den er det perfekte indendørs toilet om vinteren.

Skåle til mad og vand

En kat har brug for mad og vand, og derfor skal du have anskaffet dig et par skåle. Især om sommeren kan det være en god idé med flere vandskåle både ude og inde, så katten ikke skal gå tørstig rundt, hvis en af skålene løber tør. Hvis du også har hund, kan det være en god idé at sætte kattens madskål på en hylde, hvor hunden ikke kan nå, så katten kan få sin mad i fred.

Det bedste hjem til katten

Katte kræver generelt ikke så meget pleje, men de har alligevel nogle basisbehov, som skal opfyldes. Når først de er det, har du dig en ven for livet. En glad kat er en sød kat, og den vil være det perfekte kæledyr for dig.