Menu Close

Færre unge bliver gift

gift

Hvis man dykker ned i de danske statistikker, er det tydeligt at ægteskabet er blevet mindre og mindre populært. Stadig flere bliver skilt, men danskerne bliver også gift både sjældnere og senere. Det kan der være mange forskellige grunde til. Først og fremmest er det selvfølgelig et faktum, at mange, både mænd og kvinder, har fået mere travlt med karriere og derfor udskyder parforhold og ægteskab.

Hvorfor?

Derudover ser det dog også ud til, at ægteskabet som institution ikke nyder samme status, som det gjorde engang. Vi bryder det mindre forbeholdent, og færre unge mænd og kvinder har det som et livsmål at blive gift. Hvorvidt det er en positiv eller negativ udvikling, er endnu for tidligt at sige. På den ene side ved vi, at vi undgår, at en masse dysfunktionelle ægteskaber skal lide i stilhed. Omvendt ved vi også, at ægteskab er sundt. Enlige mænd dør for eksempel flere år før gifte mænd af samme socioøkonomiske status. Ægteskabet er altså for mange danskere gået fra at være en vished til i højere grad at være et spørgsmål. Ønsker man at gifte sig eller ej? Det betyder dog også, at et bryllup er så meget desto mere en sjælden og speciel begivenhed. Hvis du altså er en af de danskere, der gerne vil giftes, kan du med fordel gøre lidt ekstra ud af jeres særlige dag.

vielsesringe

Vælg den rette ring- Og den rette fest

Som med ethvert bryllup bør du selvfølgelig begynde med ringen, og hvis du skal gå traditionelt til værks, bør det også være en guldring. Dermed ikke sagt, at du har begrænset dig synderligt. Der findes nemlig guld ringe i mange forskellige udtryk. Først og fremmest er der selvfølgelig forskel på guld ringe afhængigt af karat. Det er næppe hensigtsmæssigt med guld ringe i 24 karat guld, men ellers er reglen, at højere er lig med dyrere. Så må det være din vurdering, hvorvidt det er signalværdien værd. Der er nemlig mange andre forskelle mellem de mange guldringe, som er væsentligt mere synlige. Er guldet for eksempel rødguld, og er der sten eller ej. Guld ringe kan ændre udtryk dramatisk ved bare at få en ny sten, så vær ikke bange for at prøve lidt forskelligt. Vigtigst af alt, når du skal vælge mellem de mange guldringe, er det selvfølgelig, at ringen faktisk passer på fingeren af din udkårne.

Det bør i det hele taget være reglen for alle de beslutninger, man tager op mod og under et bryllup. Særligt i en tid, hvor brylluppet er noget særligt, kan man nemt komme til at tro, at det skal være den største, bedste og mest prægtige fest. Det vigtigste er dog, ligesom med ringen, at det hele passer jer som brudepar. Hvis det er sådan, I vil gøre det, bør det gøres sådan. Det gælder guld ringe såvel som alt andet.