Menu Close

Giv dit barn en bedre søvn med en kugledyne til børn 

kugledyne børn

Hvis du er forælder, ved du sikkert allerede godt, at hvis dit barn sover dårligt, sover hele familien dårligt. Der kan naturligvis være forskellige årsager til, hvorfor dit barn sover dårligt. Derfor bør du også altid rådføre dig med din læge, når dit barn har søvnproblemer. 

Hvis lægen imidlertid ikke kan finde nogen årsag til dit barns søvnproblemer, kan du overveje en kugledyne til børn. Det er specialdesignet dyne, der er skabt til at give dit barn en bedre søvn. Helt konkret gør dynen det nemmere at falde i søvn. Ligesådan hjælper den også dit barn med at blive i søvnen. Hvis du leder efter en god kugledyne til børn af høj kvalitet, kan du finde en her: https://scandinavianrest.dk/products/scandinavian-tyngdedyne-born 

Søvn er vigtig for dit barns udvikling 

Søvn er vigtigt for alle mennesker, men det er ekstravigtigt for dit barn. Det skyldes, at dit barn udvikler sig hurtigere end en voksen. Derfor har barnet også brug for mere søvn end en voksen. Det er nemlig under søvnen, at barnets krop og hjerne har mulighed for at restituere og derved udvikle sig optimalt. 

Hvis du derfor oplever, at dit barn ikke længere sover godt, bør du helt klart tage hånd om problemet. Det er nemlig vigtigt med en god søvnkvalitet, så dit barn kan udvikle sig ordentligt. 

Hvis dit barn har ADHD eller autisme 

Hvis dit barn har ADHD eller autisme, er der større sandsynlighed for at han eller hun også døjer med søvnproblemer. Det vil ofte skyldes, at barnet har svært ved at finde den nødvendige ro i sin krop. I så fald kan en kugledyne til børn, også kaldet en tyngdedyne til børn, være en stor hjælp. 

Med sit øget tryk gør dynen det nemmere for barnet at mærke sin krop. Det kan derfor også hjælpe barnet, hvis det oplever sanseintegrationsbesvær, hvilket ofte er tilfældet med børn, der har ADHD eller autisme. 

Sådan kan en kugledyne til børn hjælpe dit barn 

Når dit barn oplever søvnproblemer, kan en kugledyne til børn være en god løsning. Det skyldes, at kuglen er fyldt med små kugler, der giver en vis tyngde til dynen. Særligt, når du sammenligner med tyngden fra en almindelig børnedyne. 

Samtidig har en kugledyne til børn også evnen til at omfavne barnets krop på en helt anden måde end en konventionel dyne. Både tyngden og omfavnelsen giver dit barn et behageligt tryk, der beroliger barnet. Sagt med andre ord giver det dit barn en kropslig tryghedsfølelse. 

Denne følelse gør det nemmere for dit barn at falde i søvn. Når først barnet er faldet i søvn, gør følelsen det også nemmere for barnet at blive i søvnen. 

Hjælp til hele familien 

Som nævnt påvirker det hele familien, når et eller flere børn ikke sover godt. Derfor er en kugledyne til børn ikke kun en investering i barnets søvn. Det er ofte også en investering i hele familiens søvnhygiejne.