Menu Close

Guide: alt du skal vide om mineral olie

mineral olie

Leder du efter viden om mineral olie? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en komplet guide fyldt med alt den information, du skal bruge om mineral olie. Find desuden mere information om mineral olie som brændstof på https://granzow.dk/produkter/vakuumpumper/olie-fedt-smoerelse.

Hvad er mineral olie?

Måske har du hørt ordene mineral olie før, og undret dig over, hvad det egentligt er, og hvad den kan bruges til. Mineral olie er egentligt ganske simpelt! Det er nemlig et problematisk stof, der findes i både fødevarer og kosmetiske varer. Det er vigtigt, at du forsøger at undgå disse stoffer, da de kan ophobe sig i kroppens forskellige organer. De ses ofte ophobet i enten leveren eller milten. det er altså vigtigt, at du så vidt muligt forsøger at holde dig fra mineralsk olie!

Hvor findes mineralsk olie?

Som tidligere nævnt findes mineralsk olie i flere forskellige kosmetiske produkter og fødevarer. Ønsker du at undgå mineralske olier, skal du især være opmærksom på fødevarerne ris, pasta og forskellige former for gryn. Derudover skal du være opmærksom på emballagen, du modtager dine fødevarer og kosmetiske produkter i. Heri kan der nemlig sidde små rester af mineral olie, der er skadelige for din krop ved større indtagelse.

Er mineralske olier reguleret?

Er mineralske olier reguleret? Det korte svar til dette spørgsmål er nej. Reguleringen for mineralske olier er dog en gråzone, og den europæiske lovgivning har endnu ikke fastsat en klar grænse. Der findes dog en lov, som siger, at mademballage ikke må indeholde en mængde mineral olie, der er skadelig for kroppen, og som udgør en sundhedsfare. For nogle år siden forslog de tyske myndigheder at indføre en bestemt grænseværdi for, hvor meget mineral olie, der præcist må findes i mademballage. Meget tyder på, at der snart er nye regler for mængden af mineralske olier i forskellige former for emballage! 

Hvad er forskellen på mineralsk og syntetisk smørelse til mekanik?

For at kunne besvare spørgsmålet om, hvad forskellen er på mineralsk og syntetisk smørelse er, skal det først fastslås, hvad henholdsvis mineralsk og syntetisk smørelse egentligt er. Mineralsk smøremiddel fremstilles ved at adskille den raffinerede råolie ad. Når man skiller denne ad, vil man kunne bruge de forskellige komponenter fra olien til forskellige former for smørelse. Disse komponenter sorteres efter kogepunkt. Det er dog ikke helt den samme proces, der bruges, når der tales om syntetisk smørelse til mekanik. Ved den syntetiske smørelse er komponenterne mere sarte end i de mineralske olier. Dette gælder ikke kun ved lave temperaturer, men også ved høje temperaturer. Dette vil sige, at syntetiske olier er mere robuste og kan dermed bruges til flere forskellige ting. Det er dog svært at vurdere, om du skal bruge syntetiske eller mineralsk smørelse til din mekanik. Der er fordele og ulemper ved begge ting, netop fordi de er så forskellige! Det er op til dig at vurdere, hvilken smørelsesform, du ønsker at benytte.