Menu Close

Har du brug for et holdingselskab?

holdingselskab

Det kan være du allerede driver en virksomhed, og det kan være den klarer sig rigtig godt, hvilket betyder at du kan sidde på et driftsselskab der ligger inde med en hel masse midler, i form af enten kontanter eller aktiver, og er det en god idé?

Du kan vælge at køre med et holdingselskab, hvis eneste formål er at eje dele af andre selskaber, som typisk vil være driftsselskaber, og det vil være i form af aktier eller andele af disse selskaber.

Det er ikke en enkeltstående selskabsform, men der kan være særlige krav til hvordan et selskab af denne type skal registreres, hvordan der skal bogføres, og ved udarbejdelsen af selskabets årsrapport.

Hvis du vil læse mere, så kan du gå ind for at kigge her – https://nemselskab.dk/blog/selskabsstiftelse/hvad-er-et-holdingselskab/

holdingselskab

En konstruktion med fordele

Typisk vil man lave en konstruktion når man starter et driftsselskab, at man også ved samme lejlighed laver et holdingselskab, fordi det kan indebære noget besvær at gøre det ved en senere lejlighed, men det kan faktisk godt lade sig gøre senere, der er blot nogle ting du skal huske.

Et selskab af denne type skal være oprettet i selskabsform, hvilket vil sige at det skal være enten et Anpartsselskab (ApS), eller det skal være et Aktieselskab (A/S), hvilket betyder at hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed, så kan den type virksomhed ikke bruges som eller være ejet af ét, af den årsag at en enkeltmandsvirksomhed ikke er en selvstændig juridisk enhed, men er meget tæt forbundet med ejeren.

Fordelen for dig der har et driftsselskab, det er at du kan føre midler op i holdingselskabet, som ikke kan røres af eksterne, hvilket vil sige at hvis der er udefrakommende der har krav mod driftsselskabet, og midlerne ligger i holdingselskabet, så kan de ikke komme efter selskabet, og dermed er midlerne sikre.

Den anden fordel er at du selv styrer hvornår midler skal komme til udbetaling fra holdingselskabet, hvis du kun har et driftsselskab, så er det driftsselskabets resultat der beskattes ved regnskabsårets afslutning, men hvis du fører midlerne op i selskabet, så bestemmer du selv hvornår det skal ske.

Hvordan laver man et holdingselskab?

Hvis du har fået blod på tanden, og gerne vil have dig et selskab af denne type, og måske et driftsselskab også, så er der flere muligheder for at komme i gang, men det kan være en god idé hvis du involverer en selskabsadvokat til processen.

For det der er nemmest og billigst, det er at du får lavet holdingselskabet samtidig med driftsselskabet, den anden metode er hvis du eller I allerede kører et driftsselskab, og gerne vil etablere dette selskab, så skal der foretages et indskud i form af anparter eller aktier til selskabet, som skal blive der i 3 år, hvis det skal ske skattefrit.

Den tredje måde er at omdanne et driftsselskab til et holdingselskab, hvorpå der laves et nyt driftsselskab.

Det kan alt sammen lyde forvirrende, hvilket også er årsagen til at inddrage en selskabsadvokat på et tidligt tidspunkt, så det bliver så nemt som muligt for dig.