Menu Close

Her finder du Ipe terrassebrædder

Skal handle om Ipe terrassebrædder

Skal du snart have lagt en ny terrassebrædder? Og har du besluttet dig for selv at varetage opgaven? Så kan du med fordel benytte dig af Ipe terrassebrædder. Nedenfor giver vi dig en introduktion til Ipe-materialet – og vi giver dig dertil et par gode råd til byggeprocessen. Rigtig god arbejdslyst! 

Om Ipe 

Ipe er en eksklusiv træsort, der på én gang er slidstærk og meget stabil. Ofte vil der forekomme en mindre modvækst, når du bruger denne træsort, men i de fleste tilfælde kan modvæksten afhjælpes af en let pudsning. Ipe har en særdeles høj densitet og en naturlig imprægnering, som blandt andet beskytter træet mod råd og svamp. Derfor egner Ipe sig rigtig godt til udendørs byggeprojekter. 

Dét skal du være opmærksom på, når du bygger med Ipe 

Som udgangspunkt vil Ipe ændre farve over tid. Hvis du gerne vil bevare dine Ipe-plankers varme og naturligt brune glød, kræver det blot, at du oliebehandler din terrasse to gange om året. Oliebehandling har også den fordel, at det beskytter mod udtørring. Vil du derimod gerne opnå en lettere patineret overflade, kan du sagtens lade plankerne ligge ubehandlet året rundt. Som regel vil der forekomme en smule deformation, tørreridser og revner, når du ikke behandler træet. Mange af os betragter dog blot disse slidtegn som charmerende og stilistisk rustikke. Valget om mulig overfladebehandling er helt op til dig, og det vil i høj grad afhænge af, hvordan du har tænkt dig at indrette din nye terrasse. 

Terrassebygning i fem trin 

Enhver bygningsproces har fem grundlæggende faser, når dét, der skal bygges, er en terrasse. Den første fase kan kaldes for planlægningsfasen. Det er i denne fase, hvor du overvejer, hvor terrassen skal placeres, og hvor stor den skal være. Det kan også være en god idé at lave et arbejdsskema, så du er sikker på, at der konstant er fremskridt i byggeprocessen. 

Når du har planlagt din terrassebygning, skal du have lavet en skitse af din nye terrasse. Sørg for at være så præcis som muligt, og tegn både selve terrassen og den underliggende konstruktion. Du gør klogt i enten at bruge manifold-papir eller madpapir til tegningen. Så kan du nemlig let rette og tegne over, hvis noget skal laves om. 

I den tredje fase skal du have bestilt dine materialer. Mange byggematerialer har en ret lang leveringstid, og derfor bør du altid bestille dine materialer i god tid. Din bestilling bør omfatte materialer til samtlige af terrassens tre lag: Et stolpefundament, en underliggende trækonstruktion og belægning af terrassebrædder. 

Når du har fået dine materialer hjem, kan du påbegynde den fjerde fase, hvor du etablerer den underliggende trækonstruktion. For de fleste af os er denne fase den sværeste, og den efterfølgende fase, hvor du monterer terrassebrædderne, er heller ikke helt nem. Dét gælder særligt, hvis du aldrig har bygget noget før. Heldigvis findes der i dag masser af online videoer, som kan hjælpe dig sikkert igennem byggeprocessen og gøre dig klar til at nyde din spritnye terrasse.