Menu Close

I en digital verden er kopipapir stadig et vigtigt redskab

kopipapir

Store dele af den vestlige verden er digitaliseret, og den resterende del af kloden er så småt ved at følge trop. Selv de steder i verden hvor pengene er små mærker man udvikling, og det hele går udelukkende en mere og mere teknologisk og digital vej.

Især i et land som Danmark, der økonomisk er så stærk en nation er den digitale verden overvindende. Det er rigtig godt på mange punkter, men der er stadig dele af samfundet, hvor de mere gammeldags dyder er klart mest anvendelige.

Der er meget arbejde på f.eks. et kontor, som stadig er med fysisk papir. Der findes nærmest ikke nogen kontormiljøer, administrative afdelinger og lignende, som ikke har store dele af kopipapir liggende.

Selv i et af de mest digitalt udviklede samfund, som det danske er, så er en varer som kopipapir uundgåelig. Det bruges i så mange henseende, og så snart du skal have noget ud på skrift, der ikke skal være online, så kopipapiret essentielt.

Hvad er kopipapir egentligt?

Papir er en af de ældste opfindelser, som man fra starten af udviklede til at videregive og formulere forskellige beskeder på. Kommunikation har altid eksisteret, og det var et stort skridt i udviklingen, da en kineser eksperimenterede sig vejen til det første udkast af det papir, som vi kender i dag.

Papir er lavet en form for træmasse, som er bearbejdes og laves til dette helt flade produkt. Nu til dags er en stor del af det kopipapir, som sælges på markedet i dag, genanvendeligt. Det vil sige at hvis det sorteres korrekt, så kan det nemt genbruges af forskellige producenter. Tilmed er meget af det papir, som produceres, lavet af disse genanvendelige materialer. Det betyder at forureningen er faldet meget markant fra disse producenter, hvilket selvfølgeligt er stærkt fordelagtigt.

Papiret er uundværligt, og er stadig langt mere udbredt på det fulde verdensplan end elektronik er. Derfor er kopipapir stadig en af de vigtigste remedier på arbejdspladsen, for når strømmen går, så vil papiret altid bestå.

kopipapir

Vælg lige den størrelse, som passer til din opgave

Kopipapir kommer i et væld af størrelser, men det kommer dog som oftest beskåret i en ISO 216-standard mål. Det kender vi i dagligdags tale som A4, der er den klart mest almindelige størrelse, der bruges rundt omkring i det danske land. Dog er der på alle kontorer også ofte både A3 og A5 at finde, som er de mål, der er lige tanden større og mindre end den klassiske A4.

Mange kopimaskiner og printere i større virksomheder kan sagtens administrere de forskellige størrelser af kopipapir, og dette giver derfor friheden til at printe i lige den størrelse, som det ønskes.

Til f.eks. breve, regninger, girokort eller lignende kan et mindre stykke papir være godt, fordi det formindsker spildpladsen omkring. Modsat kan større kreative tegninger, moodboards og lignende oftest se bedst ud i et større format, såfremt der er flere end én, som skal kunne se på arket på samme tid.