Menu Close

Iværksætteri: Før din idé ud i livet

iværksætter

Du sidder måske, med en rigtig god idé inde i hovedet, men du ved måske ikke, hvor du skal starte. Det kan være meget uoverskueligt i starten, for hvordan fører man i grunden ens idé ud i livet, hvilke risici er der forbundet med at gå den vej, man drømmer om, og hvad kommer det hele til at ende med?

Bare rolig, der er i dag kommet stor fokus på iværksætteri. Der er flere og flere muligheder for rådgivning, hjælp og støtte til iværksættere. Der findes et hav af netværksmuligheder og muligheder for både gratis rådgivning, betalt rådgivning og konsulentbistand.

Læs med her for yderligere inspiration til din iværksætter idé.

Den gode idé

Det hele starter med, at du har en god idé, og noget du brænder for. Iværksætteri handler om at skabe noget nyt og noget, der ikke allerede eksisterer. Det handler altså ikke om bare at masseproducere noget, som andre allerede har lavet.

Hvis du har en god idé, så spørg eventuelt dig selv, om den gode idé allerede findes på markedet. Findes der noget, som ligner for meget, så kan det blive svært, at gøre dit produkt eller din service populært blandt andre.

Altså er et væsentligt spørgsmål, om din idé dækker et samfundsmæssigt eller et forbrugermæssigt behov, som ikke allerede er dækket.

iværksætter

At føre den gode idé ud i livet

Der er mange overvejelser, du kan gøre dig, når du skal i gang med at føre den gode idé ud i livet.

Du kan f.eks. overveje, om det sikreste i opstarten er, at etablere kontor i dit hjem, således at du ikke skal betale udgifter til et lejet kontor.

Du kan gøre dig overvejelser om, hvorvidt du starter op alene, eller om der er andre, som du gerne vil udføre idéen sammen med. Har du de kvaliteter, der skal til, for at føre det ud i livet, eller mangler du f.eks. en, som kan hjælpe med at føre regnskaber?

Det er også væsentligt at tænke økonomien ind. Har du en opsparing, som bliver din startkapital, skal du optage et risikabelt lån i banken, eller vil du finde nogle, som vil investere i din idé?

Du er ikke alene

Iværksætteri er meget populært for tiden, og flere og flere prøver lykken den vej. Du kan nemt finde rådgivningsmuligheder, som ovenikøbet er gratis, og der findes regionale Væksthuse, som kan rådgive dig undervejs i din iværksætter rejse.

Du kan overveje, om det giver god mening at betale sig fra en konsulent, så du ikke står alene med de svære beslutninger. Der findes også revisionsmuligheder, som kan være gavnlige længere henne i processen, når budgettet og regnskabet bliver mere og mere komplekst.

Gør også brug af det netværk, du har. Måske kender du nogen, som kender nogen, som faktisk kan hjælpe dig med lige det, du har brug for. Du kan også tilegne dig yderligere netværk ved at deltage i konferencer, netværksmøder og receptioner.

Der findes masser af netværk, nogen som er gratis og nogen, som koster noget.