Menu Close

Makeup har stået tidens prøve

Kvinder har brugt makeup i århundreder for at forskønne sig selv og skille sig ud i mængden. Nogle mænd har også brugt det, men det har klart været overvejende kvinder som der har benyttet sig af makeup. Det er først i nyere tid at mænd er kommet ind på beauty markedet. Selv med fremkomsten af moderne tendenser hvor man skal være så naturlig, økologisk og bæredygtig som mulig, elsker og foretrækker mange kvinder og mænd stadig makeup. Nu hvor der findes praktisk talt tusindvis af forskellige former for makeup på markedet, bliver det nogle gange svært at vælge, hvilken makeup der er den rigtige for dig. Køb din makeup i dag hos Gosh.dk

Der er mange grunde til, at folk bruger forskellige typer makeup

Nogle bruger foundation for at udjævne deres hudtone, mens andre bruger den for at dække urenheder. Nogle mennesker bruger øjenskygge for at få deres øjne til at se større eller lysere ud, mens andre bruger det for at skabe et bestemt look. Mange bruger læbestift fordi de elsker den måde, den får deres læber til at se ud eller føles, mens andre bruger læbestift, fordi de vil have mere kontrol over, hvor mørk de vil have deres farve. De fleste mennesker bruger concealer til at dække pletter, mørke rande og andre ufuldkommenheder i huden. Concealer er en fantastisk måde at opnå et mere poleret look og dække områder, som du ikke er tilfreds med. Det er vigtigt at finde den rigtige farve concealer til din hudtone og at påføre den på en måde, så den ikke ser for tung eller kageagtig ud.

Makeup er almindeligt for mange

Der er mange grunde til, at folk vælger at bære makeup, og i nogle kulturer rundt om i verden er makeup næsten en essentiel del af ens daglige udseende. Mange kvinder bruger makeup, når de skal ud på date eller på arbejde. Mange lader sig ikke begrænser til bare at bære foundation, men lægger også læbestift og pudder oveni, nogle meget mere end det endda. Der er også dem som nærmest ikke bruger makeup, kun lidt mascara. Nogen kvinder får også permanente øjenbryn eller lagt falske øjenvipper på. Dermed slipper de for at bruge make up på disse steder og nøjes med at bruge andre. Nogle kvinder bruger endda øjenskygge og eyeliner, hvilket er blevet ret almindeligt i vesten såsom USA og Europa i løbet af de sidste par årtier. Makeuppen kommer dog ikke fra disse kanter.

Det vidste du ikke om makeup

Selv om kvinder har brugt makeup i århundreder, er det faktisk ikke blevet opfundet af kvinder. Faktisk blev den første type makeup opfundet af mænd. Den blev brugt af mænd i det gamle Egypten til at dække deres skønhedsfejl og få dem til at se mere attraktive ud. Makeuppen blev fremstillet af kul, bly og andre mineraler, der fandtes i jorden. Det blev kaldt krigsmaling i gamle dage og havde til formål enten at camouflere eller at virke frygtindgydende overfor fjenden.