Menu Close

Sådan finder du de rette gardiner 

hørgardin

Boligindretning er en tidskrævende opgave. Men det er også en opgave, som bestemt er din tid værd. Hjemmetrivsel er essentielt for din evne til at føle dig godt tilpas i hverdagen, og selvsagt kan du ikke for alvor føle dig godt tilpas i et hjem, som er indrettet på en måde, der ikke føles som dig.

Boligindretningens væsentligste komponenter har naturligvis at gøre med de møbler, du har allermest brug for. Står du som udgangspunkt over for et tomt hjem, bør du derfor starte med at anskaffe dig en god seng, en sofa, et klædeskab og et par reoler. Når du først har fået indkøbt det basale, kan du gå videre til boligindretningens anden fase, som omfatter dekorationer og alt det andet, der giver hjemmet personlighed.

Gardiner har muligvis først og fremmest en praktisk funktion. Men gardiner giver dig også mulighed for at tilføje et strejf af farve, elegance eller hvad du ellers kunne tænke dig. Gardiner er som regel en fremtrædende del af et givent rums fremtoning. Og af denne årsag er det altafgørende, at du vælger gardiner, som passer godt til din bolig. Nedenfor kan du blive klogere på de mest almene stoffer til gardiner, herunder de mere end populære gardiner hør.

Polyestergardiner

Polyestergardiner har længe været blandt de mest almindelige gardintyper. Dét skyldes særligt to ting. For det første er polyestergardiner typisk langt billigere end de fleste andre former for gardiner. Og for det andet er polyester nemt at have med at gøre, når gardinerne for eksempel skal vaskes. Den nemme vask gør også, at polyestergardiner som regel er at finde i hjem, hvor der er børn. Griser de små på gardinstoffet, tager det kun en kort vask, før gardinerne igen er klar til ophængning.

gardiner i hør

Velourgardiner

Velourgardiner er mindre udbredt end polyestergardiner, fordi velour er et meget tungt materiale, som langtfra passer til alle former for boligindretning. Velourgardiner gør sig ofte bedst i hjem, der er præget af massive træsorter og mørke farver, og grundet deres tunge fremtoning passer de desuden bedst til store rum. Bor du i en lille toværelses lejlighed, vil velourgardiner sandsynligvis virke lidt for voldsomme.

Silkegardiner

Som velourgardiner tillader silkegardiner dig at tilføje dit hjem et strejf af elegance. I modsætning til velourgardiner er silkegardiner dertil lette og luftige i deres fremtoning. Derfor vil de snildt kunne inkorporeres i mindre og lettere pladstrange hjem. Silkegardiner har dog også to ulemper; de er dyre, og det tager tid at vaske dem. Silkegardiner kan derfor som udgangspunkt ikke anbefales til hjem, hvor der jævnligt er børn.

Bomuldsgardiner

Bomuldsgardiner er omtrent ligeså udbredt i de danske hjem som polyestergardiner. Da bomuldsgardiner stort set altid vil være en smule gennemsigtige, passer de nemlig perfekt ind i vores tids relativt lyse indretningstrend.

Gardiner i hør 

Gardiner i hør har i nyere tid også etableret sig som en vinder blandt danskerne. Hør har et romantisk udtryk, som smukt kan supplere og kontrastere den minimalistiske boligindretning. Og selvom gardiner i hør ikke er blandt de billigste gardintyper på markedet, er de alligevel værd at overveje, hvis du søger et sæt gardiner, som kan holde i rigtig mange år frem.