Menu Close

Sådan kan en fin facadedør gøre huset mere indbydende

facadedør

En fin ny facadedør kan sagtens gøre huset mere indbydende. En facadedør er indgangen til hele huset og derfor helt umulig at overse. Er facadedøren gammel og grim, fortæller den en historie om forfald. Den giver den besøgende et rigtigt dårligt førstehånds indtryk. Er det en ny fin facadedør, fortæller den en helt anden historie. En ny fin facadedør giver et positivt førstehånds indtryk og dermed en god forventning til husets indre.

En ny facadedør kan selvfølgeligt ikke helt alene give et positivt indtryk, hvis huset i øvrigt er faldefærdigt. Er huset bare i nogenlunde stand, kan en ny fin facadedør godt give et fint indtryk. Det er trods alt en facadedør besøgende bruge tid på at stå og vente foran og derfor ser på i længere tid, end på resten af huset.

Ny facadedør og nye vinduer

Når folk kommer på besøg, uanset hvorfor de kommer, er der altid to ting de bemærker. De ser facadedør og vinduer. De ser på stand og farve. ser de rådne vinduer og en grim facadedør, får de et træls indtryk af huset. Uanset om de kommer for at besøge dem der bor i huset, eller for at købe huset, eller noget helt andet, så får de et rigtigt skidt indtryk og dermed en træls forventning til hvad husets indre måtte byde på.

Er det derimod sunde, nyere vinduer og en fin ny facadedør der møder folk, når de kommer på besøg, så giver det straks et langt bedre indtryk. Er huset i øvrigt i nogenlunde god stand, så giver det automatisk en positiv forventning til det der måtte vær inde i huset.

Farver og facadedør

En anden ting som tit bliver overset, når man tænker på at forbedre sit hus er farverne. En ny facadedør og gode vinduer er en rigtig god begyndelse. Farver er det der får det hele til at spille. Et sundt tag er naturligvis også vigtigt, men det er sekundært, taget kan ikke ses, når man står på gaden, så det hjælper hverken den ene eller den anden vej.

Farverne er vigtige. Farverne skal hænge sammen. Vælger du en facadedør i hvid, er det en rigtig god ide også at male vinduerne i hvid. Dernæst er det en god ide med lidt spil i farverne. Forudsat at de stadig hænger sammen. Er facadedør og vinduer hvide, kan huset som helhed sagtens bærer at have en helt anden farve.

Vil du have huset til at glide i et med gadens andre huse, så vælger du bare en af dine naboers farve.

Vil du derimod gerne have dit hus til at skille sig ud fra de andre huse, så vælger du naturligvis en helt anden farve, end alle dem der er på hele gaden.

Vælg gerne vilde farver der lyser det hele op. Der er ingen grund til at vælge grå og hvid. Vælg gerne en prangende farve. Vinteren er lang og grå, så der er absolut ingen grund til at dit hus også skal være det.