Menu Close

Stadig flere danskere bruger tid i fitnesscenteret- Sådan får du mest ud af tiden

Proteinpulver

Statistikken taler et klart sprog. En stadig større andel af danskerne bruger tid i fitnesscenteret, og det har givet anledning til, at der popper små fitnesscentre op over hele landet.  

Det er klart, at alle disse nye besøgende er der for at blive sundere samt for at opbygge eller i hvert fald vedligeholde muskelmasse. Så hvad skal man egentlig gøre for at få mest muligt ud af den tid, man har i fitnesscenteret midt i en ellers travl hverdag?  

Forbered dig rigtigt 

Hvis du gerne vil få mest muligt for din tid og dine penge i fitnesscenteret, bør du måske ironisk nok slet ikke starte med din tid i fitnesscenteret. I dette tilfælde såvel som i så mange andre, kan forberedelse gøre en stor del af arbejdet for dig.  

Det betyder blandt andet, at du bør spise og drikke rigtigt. Hvis du ønsker at opbygge muskelmasse, skal du for eksempel sørge for en proteinrig kost. Det kan proteinpulver fra et sted som https://www.only-approved.dk/ hjælpe dig godt på vej med. Proteinpulver, og en proteinrig kost i det hele taget, sørger nemlig for, at du har nok proteiner til at opbygge musklerne, efter du har nedbrudt dem i fitnesscenteret. Hvis du spiser den rigtige mængde proteinpulver afhængigt af din kropsvægt og dine fitness-vaner, repareres musklerne nemlig ikke bare. De bliver også bedre og større. 

Af selvsamme grund bør proteinpulver måske heller ikke så meget være en del af dine forberedelser, som det bør være en del af dit ritual efter en tur i fitnesscenteret. Før fitnesscenteret bør du derimod mest af alt fokusere på at få både mad og væske i maven uden at være overfyldt. Har du det, kan du præstere dit bedste, og så får du naturligvis mest ud af din tid i fitnesscenteret. 

I det hele taget bør du have stort fokus på din restitutionsperiode. Hvis du træner hårdt og effektivt, kan du sagtens holde mindst en dags pause mellem træningsdage, hvor du fokusere på proteinpulver og afslapning. På den måde får musklerne tid til at opbygges, og du slider ikke dig selv ned. 

Lav de rigtige øvelser 

Når du til gengæld er i fitnesscenteret, handler det netop bare om at slide igennem. Det gør sig i hvert fald gældende, så længe du udfører de rigtige øvelser. Først og fremmest bør du overveje, hvilken del af kroppen, du fokuserer på denne gang, så du kan koncentrere dig om en muskelgruppe. Dernæst skal du være helt sikker på, at de bliver udført korrekt. Vær ikke bange for at spørge nogle af de mere erfarent udseende i fitnesscenteret om hjælp. 

Når først du har dine øvelser og kan udføre dem rigtigt, er der kun spørgsmålet om gentagelser tilbage. Her er folks foretrukne træningsformer meget forskellige, men hvis du går efter det mest tidseffektive, er der kun et rigtigt svar. Find en tung belastning, du kun kan tage ganske få repetitioner med. På den måde træner du nemlig musklerne mest intenst på kortest tid. Gør du det, er du på den hurtigste og sikreste vej mod gode resultater i fitnesscenteret.